Unieke schoonheidstips

Vitamine D bij Topvitamins.nl

De standaard schoonheidstips hoe je je het best kunt verzorgen, kennen we inmiddels allemaal wel. In dit artikel zijn de zeven meest unieke schoonheidstips op een rijtje gezet. Heeft u ze al eens gebruikt?Schoonheidstips

1. Eenvoudige manier om van roos af te komen
Los twee aspirines op in een willekeurige anti-roos shampoo en was hiermee je haar. Het resultaat is verbluffend!

2. Maak je eigen kruiden-haarolie (voor sterk haar, tegen roos)
Neem wat mehendi bladeren en wat stukjes amla (vers of gedroogde stukjes die een nacht geweekt zijn). Vermaal deze en mix het door elkaar. Voeg hier 150 ml kokosolie aan toe in een pan. Zet dit op laag vuur tot al het vocht verdampt is. Laat het afkoelen en gebruik regelmatig om roos weg te houden. Ook versterkt dit middel je haarwortels.

3. Voor een stralend gezicht
Maak een pasta van twee eetlepels crème (malai), 1½ eetlepel ata (tarwebloem) en een paar druppels limoensap. Breng dit dagelijks aan op je gezicht en laat dit 5 minuten intrekken. Verwijder daarna de pasta en reinig je gezicht.

[Noot: bij een vette huid kan je besan (erwtenmeel) gebruiken in plaats van ata.] Denk positief, slaap voldoende en drink veel water. Niemand kan er beter uitzien dan mensen die dit doen.

4. Bij littekens van de waterpokken
Neem kachha doodh met chiraunji (bheegi hui) en meng dit goed door tot een pasta ontstaat. Breng dit aan op de littekens en deze zullen binnen een paar dagen verdwijnen.

5. Voor mooi haar
Masseer je haar en hoofdhuid met warme kokosolie een half uur voordat je je haar wast. Neem wat hibiscus en verpulver dit in de mixer. Smeer deze pasta in je haar, nadien uitwassen. Voor het beste resultaat kan je wat hibiscusbladeren koken in de kokosnootolie. Filter de olie en gebruik dit om haaruitval tegen te gaan. Je kunt ook Jaborandi olie gebruiken, dit is namelijk een extract van de hibiscusbloem.

6. Tomatenpasta
Pureer vier tomaten. Laat wat rijst ongeveer een half uur weken en wrijf het daarna klein. Voeg hier de gepureerde tomaten aan toe en breng dit mengsel aan over je hele lichaam. Laat dit ongeveer 15 minuten zitten. Daarna afspoelen in een warm bad. Dit werkt als een goede scrub voor mensen met een vette huid.

7. Haarverzorging
Probleem: haaruitval of vroeg grijs worden
Oplossing: Laat wat methi de hele nacht weken en maak ’s ochtends een pasta van de zaden. Smeer deze pasta op je hoofdhuid. Na 1½ – 2 uur kan je je hoofd reinigen met water. Dit zal je haar sterker, donkerder en glanzender maken.

 

 

 

 

 

 

Coconoil kokosolie op www.kokoswinkel.nl