Krijg een zachte huid in 3 minuten

Vitamine D bij Topvitamins.nl

Je ochtendroutine kan soms in een paar seconden na het aanbrengen van gezichtscrème veranderen in een totale ramp wanneer er plotseling droge huidschilfers verschijnen. Iedereen zou als reactie hierop de huid extra hydrateren, maar in werkelijkheid is dit een signaal van de huid die wil vertellen dat u een belangrijke stap vergeten bent: exfoliëren. Lees hierover verder en krijg een zachte huid in 3 minuten!

Het scrubben van de huid op je gezicht is van essentieel belang volgens Ole Henriksen, oprichter van het gelijknamige huidverzorgingsmerk. “Ten eerste reinigt het de huid diep waarbij de opbouw van de huid verbeterd wordt en puistjes worden voorkomen. Daarnaast zorgt het ook voor een zachte huid waarbij de textuur van de huid verbeterd wordt voor een gladde en soepele uitstraling. Al laatste zorgt het ook voor betere doorbloeding van het gezicht waardoor je gezicht een gezonde gloed heeft.” legt Henriksen uit.

Nu je weet waarom het zo belangrijk is de huid te exfoliëren is het ook handig te weten hoe je dat kunt doen. In dit artikel geven we je een drie-minuten routine waarmee je vaarwel kunt zeggen tegen dode huidcellen.

 

Minuut 1: Leer je gezicht (opnieuw) kennen
Je ziet een droog stuk huid, maar neem eens de tijd om dit stukje huid beter te bekijken! “Ga naar buiten en bekijk je schone huid in een spiegel, in het daglicht. Dit helpt je om te begrijpen wat er echt aan de hand is en om te zien welke gebieden hulp nodig hebben. Ik geloof erin dat iedereen zijn of haar eigen huidexpert zou moeten zijn, en dit is een essentiële stap om je huid beter te leren kennen.” zegt Henriksen.

 

Minuut 2: Begin met scrubben
Maak je gezicht nat met warm water en scrub je gezicht in ronddraaiende bewegingen naar boven, doe dit twee maal per week, vlak voor je naar bed gaat. “Ik denk dat mensen een grote fout maken doordat ze al snel te hardhandig zijn.” zegt Henriksen. “Je moet de exfolierende deeltjes hun werk laten doen. Scrub voorzichtig, daardoor zal je huid geweldig aanvoelen zonder dat je de huid overbelast.”

Wanneer je zwakke haarvaatjes hebt, stelt hij voor om een gezichtsolie aan te brengen wanneer je je gezicht scrubt. Dit funtioneert dan als een extra beschermend laagje voor je huid. Als je irritatie of roodheid ontdekt is het beter slechts één maal per week te scrubben.

Ben je op zoek naar een scrub die je huid niet zal beschadigen door harde scrub-deeltjes? Henriksen is van mening dat jojoba-deeltjes erg mild zijn voor de huid. “Je wilt er zeker van zijn dat de scrub-deeltjes een perfecte ronde vorm hebben,” voegt hij hieraan toe.

Exfoliërende borstels zijn erg populair geworden de laatste tijd, met dank aan Clarisonic en het veelvoudige gebruik ervan bij verschillende SPA behandelingen. Houd goed in de gaten hoe jouw huid reageert op deze borstel. Verminder het gebruik wanneer er een irritatie ontstaat.

 

Minuut 3: Reinigen en hydrateren
Was de scrub van je gezicht met warm water en dep daarna je gezicht droog met een handdoek. Je wilt het vocht vasthouden en daarvoor kan je een hydraterende crème of je favoriete anti-verouderings serum gebruiken vlak voor je naar bed gaat. Neem het maar van ons aan: de ochtenden zien er gelijk stralender uit (en je huid zal zichtbaar zachter zijn).

Coconoil kokosolie op www.kokoswinkel.nl