2 Tips voor een gezonde huid

Vitamine D bij Topvitamins.nl

1326396124547Goede huidverzorging – inclusief bescherming tegen de zon en voorzichtige reiniging – kunnen uw huid nog jaren gezond en stalend houden. Dit artikel helpt u hierbij een handje door het geven van 2 tips voor een gezonde huid.

Door Mayo Clinic staff

Heeft u geen tijd voor intensieve huidverzorging? Verwen uzelf dan met een goede basis. Goede keuzes betreft huidverzorging en levensstijl kunnen het verouderingsproces van de huis vertragen en verschillende huidproblemen voorkomen. Start vandaag met deze eenvoudige tips.

1. Bescherm jezelf tegen de zon
Een van de belangrijkste manieren om je huid goed te verzorgen is bescherming tegen de zon. Langdurige blootstelling aan de zon kan rimpels, ouderdomsvlekken en andere huidproblemen veroorzaken. Ook kan dit het risico op huidkanker vergroten.

Voor volledige bescherming tegen de zon:

  • Gebruik zonnebrandcrème. Gebruik een zonnebrandcrème met hoge factor, minimaal SPF 15. Als je naar buiten gaat is het goed om je elke twee uur opnieuw in te smeren met zonnebrandcrème, of zelfs vaker als je zwemt of transpireert.
  • Zoek de schaduw op. Vermijd de zon tussen 10 uur ’s ochtends en 4 uur ’s middags wanneer de stralen van de zon het sterkst zijn.
  • Draag beschermende kleding. Bedek je huid met een dicht geweven shirt met lange mouwen, draag een lange broek en een grote hoed. Ook kan je overwegen om speciale wasmiddelen te gebruiken die je kleding voorzien van een speciaal laagje dat ultraviolette straling blokkeert. Dit laagje blijft een aantal wasbeurten op je kleding aanwezig. Een andere optie is het dragen van kleding die gemaakt is om je huid tegen de zon te beschermen, deze kleding blokkeert ook de ultraviolette straling van de zon.

2. Rook niet
Roken zorgt ervoor dat je huid er ouder uit ziet en draagt bij aan het ontstaan van rimpels. Roken vernauwt de kleine bloedvaten in de buitenste lagen van de huid waardoor het bloed minder vrij kan stromen. Dit zorgt dat de huid zuurstof en andere belangrijke voedingsstoffen die belangrijk zijn voor een gezonde huid, tekort komt. Roken verwoest ook collageen en elastine, de vezels die zorgen voor de kracht en elasticiteit van de huid. Daarnaast zorgen de herhaaldelijke eentonige gezichtsuitdrukkingen tijdens het roken ook voor het sneller ontstaan van rimpels. Denk hierbij aan het samenpersen van de lippen bij het inhaleren en het dichtknijpen van je ogen om deze te beschermen tegen de rook.

Als roker is stoppen met roken de beste manier om je huid te beschermen. Vraag je huisarts om tips of om een behandeling die je helpt te stoppen met roken.

Coconoil kokosolie op www.kokoswinkel.nl